De naam, het logo

a
Nong Khai is een provincie in het Noordoosten van Thailand, een deel van Thailand dat ook bekend staat onder de naam “Isaan” (ภาคอีสาน). Het is een overwegend arm gebied dat zich vooral kenmerkt door landbouw (rijstbouw). Vanwege het ruige klimaat is de opbrengst echter minder dan wat van de rijstvelden in centraal Thailand komt.

Het is ook de geboorteprovincie van mijn echtgenote en toen er een naam voor het nieuwe bedrijf moest worden bepaald, was de link naar Thailand snel gelegd. “Nong Khai Consultancy” klinkt exotischer dan “Adviesbureau Stroo”.

Ja, de naam is moeilijker, maar aangezien de meeste mensen vragen naar de betekenis, blijft de naam ook hangen.

Een ander voordeel was dat het logo voor de hand lag. Nong Khai wordt “home of the Naga” genoemd en de Naga is een mythologische slang. Nong Khai wordt van Laos gescheiden door de Mekong river en de saga gaat dat de Mekong werd gevormd door een enorme Naga die zich kronkelend voortbewoog.

Iedere tempel in Nong Khai is rijkelijk voorzien van Naga-figuren en veel dorpen hebben in een nabijgelegen bosje, een poel of meertje dat als geboorteplek van een Naga wordt aangeduid.

De Naga uit het logo van Nong Khai Consultancy is een standbeeld uit de stad Phon Phisai dat uitkijkt over de Mekong, richting Laos.

Dank voor uw interesse in Nong Khai Consultancy B.V. en het verhaal erachter. Gegroet, Sawadee Khrap.