Nieuws

Doop VBW 1

Boor Catharina-Amalia gezegend

1

De tunnelboor die de Victory Boogie Woogietunnel gaat boren, is genoemd naar de oudste dochter van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima: Catharina-Amalia.

Vrijdag 12 januari werd de naam onthuld tijdens de doopplechtigheid van de boor, welke aansluitend aan de onthulling plaatsvond.

De aansluitende doop en zegening werd uitgevoerd door pastoor Ad van der Helm die daarbij ook inging op de legende van de Sint Barbara, patroonheilige van mijnwerkers, artilleristen en ook tunnelbouwers.

Pastoor Van der Helm trad hierbij in de voetsporen van pastoor Vervaet die dezelfde boormachine bijna precies 5 jaar geleden, op 17 januari 2013 zegende en haar daarbij de naam “Boorbara” meegaf.

Een beeldje van de heilige Barbara werd vervolgens in een nis geplaatst, vlak naast de boor die maandag 15 januari begint aan de ondergrondse tocht naar de Binckhorstlaan in Den Haag. De “Catharina-Amalia” wordt daar rond mei verwacht.

Omroep West deed verslag van de hele ceremonie.

  1. DanBrooccuroms
    DanBrooccuroms10-19-2020

    “Хранение колес” рекомендует вам сэкономить время и пространство, отдав нам высококачественное хранение шин в Молдове. Наша компания специализируется исключительно на хранении колес.

Leave a Reply